dissabte, 26 de gener del 2013

ÀLEX, Virginia Yagüe


FITXA TÈCNICA
Títol: Àlex (novel·la basada en la pel·lícula Els Nens Salvatges)
Autora: Virginia Yagüe
Editorial: Plataforma Editorial
Any d’edició: 2012

RESUM
L’Àlex és un noi problemàtic a l’institut, el seu caràcter és extremista, rebel i violent, no li agrada estudiar i se li dóna bastant bé fer grafits. Es fa molt amic de la Laura Bosch, una noia tímida i d’en Gabi un noi que practica kickboxing perquè el seu pare li obliga. Tots tres tenen un caràcter molt fort, pertanyen a classes socials diferents i mantenen una mala comunicació amb els pares; en Gabi i l’Àlex es senten recolzats pels seus pares, en canvi la Laura, tot i sent de classe alta i filla única se sent completament sola.
D’altra banda, hi ha una nova orientadora a l’institut, la Júlia, una noia que no té gaire sort a la vida, el seu marit l’ha deixat embarassada i ha marxat amb una altra dona. En canvi, se sent optimista en ajudar als alumnes que tenen problemes, un del seus objectius perquè l’Àlex canviï d´actitud és que aconsegueixi una beca per anar-se’n a l’estiu a Amsterdam a fer grafits, però no ho te gaire fàcil perquè el noi encara que mostra un gran interès, acaba agredint a un professor, a més els seus pares tenen problemes econòmics i no poden pagar-li la beca.
Tots tres decideixen escapar-se, però a la hora de la veritat la Laura és la que està realment decidida i fuig després de fer una “bestiesa”. Finalment els pares de l’Àlex es traspassen el negoci i amb una part dels diners ell marxa a Amsterdam.  

OPINIÓ
Aquest llibre m’ha agradat moltíssim, el llenguatge és molt proper. En alguns moments m’he sentit identificada, ja que són nens de la meva edat, succeeix en un institut que podria ser el nostre i relata molt bé els  problemes que podem tenir o ens trobem els adolescents. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada