dissabte, 26 de gener del 2013

Nadal, consum i crisi

Les festes de Nadal són les més esperades de l’any tant pels grans com pels petits. Famílies senceres es reuneixen en aquestes dates per celebrar aquest gran esdeveniment. Tradicionalment, es decorava la casa amb el pessebre i l’arbre de Nadal i es feia cagar el Tió la nit de Nadal per als més petits. També per Nadal i Sant Esteve es feien els grans àpats com l’escudella, pollastre rostit, canelons, torrons i neules,... Altre cop, es tornaven a ajuntar el dia de Reis, el dia més esperat per tots els infants ja que era l’única vegada a l’any que rebien tantes joguines.

A causa de la immigració i la globalització, actualment ens trobem que aquestes dates s’han tornat purament consumistes, els calendaris d’advent, el Pare Noel, el sopar de Nadal, Cap d’Any i Any Nou són festes a més a més de les tradicionals, ja esmentades.

Tot això fa que augmenti considerablement la despesa de les famílies. Poder seguir el ritme de les compres nadalenques és cada cop més difícil per a algunes famílies a causa de la gran crisi econòmica que estem vivint en aquest país. Els regals han disminuït tant en quantitat com en qualitat en moltes famílies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada